Sárkányhajózás a Velencei-tavon
Sárkányhajózás a Velencei-tavon

Sárkányhajózás a Velencei-tavon

A sárkányhajózás egy olyan közösség teremtő és fejlesztő sport, amelyben egyszerre, egy célért több mint 20-an küzdenek. Túráinkon a résztvevők garantáltan jó hangulatban eveznek át a Velencei-tavon, és mindeközben erősödik a csapatszellem is. A csapatok a 2-3 órás túra alatt megismerkednek a térség állat-, és növényvilágával, emellett pedig bepillantást nyerhetnek a tó zeg-zúgos részeibe is.

A velencei-tavi sárkányhajózást 15 éve indítottuk el és azóta is töretlen fejlődéssel sikeresen működik. A sportág egyedülálló módon ötvözi a vízi túrázás és a csapatépítések lehetőségét. A sárkányhajós programjaink szakmai felelőse a TUTU Sport.

A programra az alábbiakat javasoljuk, de rugalmasan alakítható:

  • A csapat fogadása, bemutatkozás, eligazítás
  • A csapatok elosztása (ezt előre is ki lehet alakítani)
  • Mentőmellények, lapátok felvétele
  • Szárazföldi technikai és biztonsági oktatás, bemelegítés, beszállás a hajókba és ezt követően elindulnak túrázni
TÚRA
Csapataink egy összeszoktató evezés során elsajátítják a résztvevők az evezési technikát, és gyakorolják az EGYSZERRE - EGY HAJÓBAN – EGY CSAPATKÉNT – EGY RITMUSRA – EGY CÉLÉRT – EGY CÉGÉRT evezést. Közben élvezhetik a Velencei-tó különleges vízi világát és egyúttal felkészülhetnek a versenyre. A túra hossza a csapat kedvétől, erőnlététől függően 5-8 km.

VERSENY
A résztvevők számára lehetőség, hogy a csapat lemérje a tudását, a tanultak alkalmazását verseny szituációban. A túra után megrendezzük a versenyt a 200 méteres távon.

DÍJÁTADÁS
Mi úgy véljük, minden vetélkedés rangját emeli, ha a résztvevőket oklevéllel vagy éremmel jutalmazzuk. Közvetlenül a verseny befejezése után a résztvevők kiszállnak és felsorakoznak csapatonként, ahol a túra teljesítéséért és kiérdemelt helyezésekért oklevelek adunk át, vagy opcionálisan érmet, serleget.
 

Kérj ajánlatot!