CSAPATÉPÍTÉS - élményalapú csapatépítő programok a Velencei-tónál

Élményalapú csapatépítés!

A Velencei-tavi térség számtalan lehetőséget kínál indoor és outdoor programok lebonyolításához.
Alapvetően élményalapú csapatépítő programokat kínálunk, amelyekben egy-egy vállalat munkatársai közös élményekkel gazdagodnak vagy közösen megoldandó kihívásokkal kell szembenézniük.
Élménydobolás

A csapatépítő dobolás igazi élmény a résztvevők számára, a csoport tagjai szó nélkül, a ritmus, a zene segítségével kommunikálnak. Ez a közös nyelv pedig a program során egyre közelebb hozza egymáshoz a résztvevőket. Ezt a program elemet azok számára ajánljuk, akiknek nemcsak az élmény a fontos, hanem szeretnék elérni, hogy a csapattagok közötti kommunikációból nehézségekből, kultúrális különbségekből, vagy akár vállalati hierarchiából adódó szakadék áthidalható legyen.

A résztvevők kisebb csoportokban különböző feladatokat oldanak meg, építenek fel a hangszerek segítségével, a moderátorok instrukciói alapján, pl.: játszanak el egy szituációt a hangszerekkel; doboljanak el közösen megélt hangulatokat; jelenítsék meg egy-egy csapattársuk személyiségét közösen a hangszereken; egy ismert sláger közös feldolgozása énekesekkel, ütőhangszeres kísérettel, majd a „mű” előadása! (igény szerint gitárkísérettel!) A foglalkozás zárásaként örömdobolás vagy transzdobolás kérhető!

Felvétel indul!

Ki ne álmodott volna már arról, hogy egyszer bepillanthasson a kulisszák mögé?

A résztvevőket több kisebb csoportra osztjuk, aki profi szakemberek segítségével elvonulnak külön forgatási helyszínekre. A választott filmhez adottak lesznek a karaktereket szimbolizáló kellékek, melyeket föl lehet próbálni, lehet velük játszani, ki lehet találni, hogy mely szereplőhöz mely karakter illik leginkább, ki melyik filmjelenetben szeretne szerepelni.

Blind Experience

Általánosan elmondható, hogy az emberi szervezet igen jól képes alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz, így például ahhoz is, ha elveszítjük a látásunkat. A csapatnak szemfedőt viselve kell megoldani érdekes, vicces, játékos feladatokat, felismernie tárgyakat, hangokat, illetve olyan problémákat kell megoldania, amihez szinte nélkülözhetetlenek tűnik a szemünk. A csoport csak együtt működve, megfelelő kommunikációval tud túllendülni a nehézségeken.

Szabaduló szoba

Vállalunk külső helyszínre történő kitelepülést, legyen szó akár egy zenei fesztiválról vagy egy nagy cég csapatépítő rendezvényéről. Pályáinkat minden esetben a megrendelő egyedi igényei szerint alakítjuk ki, így nem jelenthet gondot egy a cég profiljához illő szoba kialakítása. Az utóbbi években olyan rendezvényeken voltunk jelen, mint a Sziget fesztivál vagy a Kutatók Éjszakája, de készítettünk szobát a Nestle, HBO vagy a Telekom számára is.

Hotel Krimi

Új generációs élő logikai játék! Maratoni nyomozásunk csak rátok vár! Ötvözi a közkedvelt szabaduló- és nyomozószobánk logikai feladatait, krimi játékaink vérbeli nyomozási élményével, így egy komplex, izgalmas, fordulatokkal teli programot tudunk nyújtani. A csapatnak a program folyamán, kreatív és inspiratív játékokban kell részt venniük,hogy a gyilkos nyomára bukkanhassanak és számos modern nyomozóeszközt kell bevetniük a sikerhez.

Bacchus BorOlimpia

A Bálint Borárium szelleméhez – történelmi múltja okán – leginkább kapcsolható élményprogram a Bacchus BorOlimpia. A mozgalmas és érdekes elemekkel tarkított program keretében ki-ki habitusának, kedvének leginkább megfelelő feladatban vehet részt. A játék befejeztével az összesítésben legjobb eredményt elért csapat tagjait a Velencei-tó környéki Szent Benedictus Borrend ünnepi öltözetében a nap Borlovagjává avatjuk.

Természetes kényeztetés

A természet maga a megtestesült harmónia, a természet egy ritmikus szimfónia.

A programonn résztvevők saját maguk készíthetik el a kizárólag természetes alapanyagokból - az otthoni arctisztítás és testradírozás nélkülözhetetlen bőrradírját, vagy a felfrissülés és ellazulás egyik elengedhetetlen segítségét a levendulás masszázs olajat. A program során az elkészített termékeket utolsó munkafázisként tégelybe illetve flakonba töltenek, hogy az alkotók haza is vihessék a család nagy örömére.

Közös lekvárfőzés / lepénykészítés

Lekvárfőző programunk lényege, hogy vendégeink szezonális gyümölcsféléből (ennek hiányában almából) kézműves technológiával előállított és hagyományos módon tartósított házi lekvárt készítsenek csapat munka keretében. Ennek végeztével a csapattagok egyedi címkével ellátott, saját készítésű finomságokra tehetnek szert.

QuizNight

A QuizNight az angolszász területeken méltán népszerű pubquiz műfaj egyik változata. A játék - mint a neve is mutatja - alapvetően egy kvízjáték, amire az itthon népszerű kvízjátékokkal szemben nem egyéni játékosok nevezhetnek. A QuizNight során a résztvevők maximum 6-10 fős csapatokba verődnek és csapattársaikkal együtt egy többfordulós kérdéssort töltenek ki, amelynek a legkülönbözőbb témakörökből merítenek inspirációt.

A Sziget

Te mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre?
Az egyén szintjén még csak-csak könnyű a válasz, de mi van, ha csapatban mész? Hogyan alakítsuk úgy a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen?
  • Racionalitás vs. emóciók.
  • Individualizmus vs. csapatszellem.
  • Merészség vs. megfontoltság.

Stop Motion!

A legszerethetőbb programok egyike, amikor a csapat munkája nyomán valamilyen kézzelfogható eredmény születik, amelyre évek múlva is mosolyogva gondolunk vissza. A saját kisfilm készítése stop motion technikával kevés eszközt, ám annál több kreativitást igényel. A feladat során a kollégáknak ki kell találniuk egy történetet, és át kell látniuk a filmkészítés komplex folyamatát. Mindenkinek olyan szerep kell, hogy jusson, amely leginkább „fit” számára. A történetírástól a díszlettervezésen át a vágásig itt mindenben kipróbálhatjuk magunkat.

VillámSláger

A zenélés a csapatépítés talán legősibb technikája. A közös zenélés az egyik legjobb közösségteremtő cselekvés. A tréningen belekóstolhatnak a résztvevők a közösségi zenélésen túl, a „popzene készítés” a „slágergyártás” műhelytitkaiba. A zenélés olyan élmény, amiben felszabadulnak, és újjá is születnek a bennünk rejlő kreatív, emocionális és alkotó energiák. A közös zenélés olyan kollektív élmény, ami az élvezeten túl összekovácsolja a csoport tagjait.

Kalóz Kalandok

Kalóz bandáink a legutolsó mindent elsöprő viharban hajótörést szenvedtek és meg kell küzdeniük egymással és a természettel azért, hogy újra magukénak tudhassák tündöklő hajójukat.
A játék során szükség van erejükre, logikájukra, kitartásukra és furfangosságukra, hogy megtalálják az útvonaluk mentén elrejtett kincseket és hajótartozékokat, amiknek a segítségével újjáépíthetik kalózhajóikat. A kaland küzdelemmel és megannyi rejtéllyel folytatódik, aminek során egy ladik és néhányeszköz lesz a csapatok segítségére.

Meseösvény

A történetmeselés az egyik legszebb és legizgalmasabb kihívás egy csapat számára. Belehelyezkedni mások életébe, fejleszteni saját empátiánkat, megérteni és reagálni a másikra, és mindezt egy nagy egészbe szervezni, amelynek mindannyian részesei vagyunk, nem könnyű feladat. A népmese alkalmas arra, hogy saját életünket, saját problémáinkat egy másik szűrőn keresztül mutassa. Archetípusok, erkölcsi dilemmák, tanulságok. Mit tanítanak nekünk a mesék? Ha jól játszunk, mindent. Ha nem figyelünk, semmit.

Nemzetek Olimpiája

A játékban szereplő olimpiai színhelyek a megrendelő vállalat által érintett célországokat vagy az eddigi olimpiai színhelyeket testesítik meg. A versenyben a csapatoknak egyaránt kell szellemi és fizikai feladatokat is teljesíteniük és rotációs rendszerben több állomásra, több országba eljutnak.
A verseny igazi izgalmat hoz a résztvevők és a szurkolók életébe is. Az egyes feladatokban nem muszáj a csapat egészének részt vennie. A kevésbé aktívak akár szurkolóként is szerepelhetnek.

Vakhangya

A Vakhangya nemcsak a bizalomra, hanem egymás kvalitásainak felismerésére is épül. A csapatot 2 csoportra osztjuk és mindkét csoportnak ki kell jelölnie a felderítőt, akinek ismeretlen terepen meg kell találnia a céltárgyat. Miután küldetését elvégezte, a többieknek az ő leírása alapján, bekötött szemmel kell az elrejtett tárgy felkutatására elindulnia.

  • Sikerül-e a legalkalmasabb embert kiválasztani a felderítő szerepére?
  • Képes-e az információkat hatékonyan és érthetően átadni?
  • Tudjuk-e értelmezni az utasításokat, és vakon megbízunk-e abban, akit mi magunk választottunk vezetőnek?

A program időtartama kb. 1 óra, amit kb. 30 perces kiértékelés követi, ami alatt professzionális tréner segítségével a csapattal közösen leszűrjük a tanulságokat.óra
Javasolt létszám: 10-30 fő

Kérj ajánlatot!