Közös lekvárfőzés / lepénykészítés
Közös lekvárfőzés / lepénykészítés

Közös lekvárfőzés / lepénykészítés

Lekvárfőző programunk lényege, hogy vendégeink szezonális gyümölcsféléből (ennek hiányában almából) kézműves technológiával előállított és hagyományos módon tartósított házi lekvárt készítsenek csapat munka keretében. Ennek végeztével a csapattagok egyedi címkével ellátott, saját készítésű finomságokra tehetnek szert.

 

Időtartam: 2-2,5 óra
Létszám:10-30 fő

Kérj ajánlatot!

 

Lepénykészítő programjavaslatunk összetett, minden tekintetben csapatmunkát igénylő feladat. A helyszínre érkezett zsák búzát a résztvevők egy állványos kőmalommal megőrlik, majd ezt követően rostálják és szitálják a lisztet.
A következő munkafázis gyanánt a fateknőben tésztát gyúrnak, dagasztanak; mindeközben a csapat egyik része fát vág és begyújt a kemencébe és felfűti a sütő alkalmatosságot. A tészta elkészülte után a kemencében megsütik a tejfellel, szalonnával és hagymával ízesített lepényt, majd a jól megérdemelt munka eredményeként jóízűen el is fogyaszthatják.

Időtartam: 2-2,5 óra
Létszám:10-30 fő

Kérj ajánlatot!