GASZTRO - Hamisítatlan falusi idill

Hamisítatlan falusi idill!

Romantikus kép az almafa alatt álló kecskelábú asztallal, azon házias ételekkel és italokkal, és annak ígéretével, hogy végre valami különlegeset, valami „igazi hazait” találunk…
Csapatunk célja, hogy a falusi turizmus keretében vágyott idillt bárki meglelhesse és, hogy a vendégek még másnap is jókedvvel gondoljanak a terített asztalra és a mellette eltöltött kellemes órákra..
Bortúra a Velencei-tó térségében

A Velencei-tó térsége az Etyek-budai Borvidék része, a borkészítés pedig több száz éve folyik a területen. A Velencei-hegység déli oldalán a mai napig léteznek azok az óriási pincék, amelyeket a XVIII. században használtak.
A környék borait abban az időben leginkább a fővárosba szállították, de még az angol királyi haditengerészetnek is jutott belőle. Napjainkban leginkább olaszrizlinget, zöld veltelinit, és chardonnay-t termelnek a vidéken, de vannak vörösbort adó fajták is, így kékfrankos és cabernet sauvignon is.
A Velencei-tónál a Balatonhoz hasonlóan számos kiváló bortermelő tevékenykedik, ahol évtizedek kultúrája és szakértelme van jelen.

Pálinkafőzde látogatás

2002-ben az Agárdi Pálinkafőzde létrejöttével fordulópontjához érkezett a magyar pálinkakultúra története. Az addig csupán kármentésként szolgáló gyümölcslepárlás helyére a kifogástalan minőségű, az ország legjobb termőhelyeiről származó zamatos gyümölcsök modern technológiával ötvözött desztillációja lépett.
Az eredmény egy pazar minőségű, meghökkentően friss és harmonikus, lenyűgözően sokszínű ital; egy valódi vezéregyéniség a párlatok sorában.

Bacchus BorOlimpia

A Bálint Borárium szelleméhez – történelmi múltja okán – leginkább kapcsolható élményprogram a Bacchus BorOlimpia. A mozgalmas és érdekes elemekkel tarkított program keretében ki-ki habitusának, kedvének leginkább megfelelő feladatban vehet részt. A játék befejeztével az összesítésben legjobb eredményt elért csapat tagjait a Velencei-tó környéki Szent Benedictus Borrend ünnepi öltözetében a nap Borlovagjává avatjuk.