GASZTRO - Hamisítatlan falusi idill

Hamisítatlan falusi idill!

Romantikus kép az almafa alatt álló kecskelábú asztallal, azon házias ételekkel és italokkal, és annak ígéretével, hogy végre valami különlegeset, valami „igazi hazait” találunk…
Csapatunk célja, hogy a falusi turizmus keretében vágyott idillt bárki meglelhesse és, hogy a vendégek még másnap is jókedvvel gondoljanak a terített asztalra és a mellette eltöltött kellemes órákra..
Bortúra a Velencei-tó térségében

A Velencei-tó térsége az Etyek-budai Borvidék része, a borkészítés pedig több száz éve folyik a területen. A Velencei-hegység déli oldalán a mai napig léteznek azok az óriási pincék, amelyeket a XVIII. században használtak.
A környék borait abban az időben leginkább a fővárosba szállították, de még az angol királyi haditengerészetnek is jutott belőle. Napjainkban leginkább olaszrizlinget, zöld veltelinit, és chardonnay-t termelnek a vidéken, de vannak vörösbort adó fajták is, így kékfrankos és cabernet sauvignon is.
A Velencei-tónál a Balatonhoz hasonlóan számos kiváló bortermelő tevékenykedik, ahol évtizedek kultúrája és szakértelme van jelen.

Hagyományőrző disznóvágás

A résztvevők hamisítatlan vidéki hangulatban tölthetnek el egy egész napot mindentől távol, miközben megismerkedhetnek a disznóvágás népi hagyományával és részesei lehetnek a munkafolyamatoknak. A jó hangulatot a szívélyes vendéglátás az ínycsíklandó frissen készült ételek, a minőségi borok és pálinkák, illetve a közös kolbásztöltés garantálja.
Igény esetén a program néptánc-házzal, quadozással, természetjáró túrával vagy wellnessezéssel kombinálható.

Pálinkafőzde látogatás

2002-ben az Agárdi Pálinkafőzde létrejöttével fordulópontjához érkezett a magyar pálinkakultúra története. Az addig csupán kármentésként szolgáló gyümölcslepárlás helyére a kifogástalan minőségű, az ország legjobb termőhelyeiről származó zamatos gyümölcsök modern technológiával ötvözött desztillációja lépett.
Az eredmény egy pazar minőségű, meghökkentően friss és harmonikus, lenyűgözően sokszínű ital; egy valódi vezéregyéniség a párlatok sorában.