Bortúra a Velencei-tó térségében
Bortúra a Velencei-tó térségében

Bortúra a Velencei-tó térségében

A Velencei-tó térsége az Etyek-budai Borvidék része, a borkészítés pedig több száz éve folyik a területen. A Velencei-hegység déli oldalán a mai napig léteznek azok az óriási pincék, amelyeket a XVIII. században használtak.
A környék borait abban az időben leginkább a fővárosba szállították, de még az angol királyi haditengerészetnek is jutott belőle. Napjainkban leginkább olaszrizlinget, zöld veltelinit, és chardonnay-t termelnek a vidéken, de vannak vörösbort adó fajták is, így kékfrankos és cabernet sauvignon is.
A Velencei-tónál a Balatonhoz hasonlóan számos kiváló bortermelő tevékenykedik, ahol évtizedek kultúrája és szakértelme van jelen.

Pázmándi pincelátogatás

Pázmándon, a Szerelemvölgyben páratlan szépségű természeti környezetben lehetőség nyílik a térség ízét-zamatát megkóstolni. Ez a település a Velencei-dombság, és a Velencei-tó kistérségének leggazdagabb termő területe, joggal nevezhetjük a Velencei-tó éléskamrájának.

Talán a népi hagyományok és kézműves élelmiszer nem az első, és még csak nem is a második dolog, ami sokunknak eszébe jut a Velencei-tó hallatán, így legtöbbünknek újdonság lehet, hogy milyen kincseket rejt ez a méltatlanul keveset emlegetett gyönyörű táj.
A bórkóstolással egybekötött pincelátogatás időtartama kb. 2 óra.

Igény esetén élőzenét biztosítunk! Minimális létszám: 10 fő.

Kérj ajánlatot!